Samppanjapullon peruskoko on 0,75 litraa. Samppanja valmistetaan yleensä vain tavallisessa 0,75 l tai 1,5 l magnum-pulloissa mutta saatavilla on myös useita muita pullokokoja:
Samppanjan valmistuksen laatuluokitus takaa sen, että samppanja on samppanjatalosta lähtiessään aina nauttimiskelpoinen. Harva perussamppanja paranee säilytettäessä, vuosikertasamppanjoissa tilanne on toinen. Samppanja tulisi säilyttää ehdottomasti valolta suojattuna, noin 10-12 asteen lämpötilassa. Pysty- tai makuuasennolla ei ole suurta merkitystä säilytyksen suhteen sillä pullon sisäinen paine estää korkin kuivumisen. Jotkut jopa väittävät että samppanjan ja korkin kosketyksen välttämiseksi pystyasento on parempi.
- Pikkolopullo (quart): 18,75 tai 20 cl
- Demie: 37,5 cl
- Jeroboam: 3 l
- Reoboam: 4,5 l
- Metusalem: 6 l
- Salmanazar: 9 l
- Baltasar: 12 l
- Nebukadnesar: 15 l (vastaa 20 tavallista pulloa)
Samppanjan valmistuksen laatuluokitus takaa sen, että samppanja on samppanjatalosta lähtiessään aina nauttimiskelpoinen. Harva perussamppanja paranee säilytettäessä, vuosikertasamppanjoissa tilanne on toinen. Samppanja tulisi säilyttää ehdottomasti valolta suojattuna, noin 10-12 asteen lämpötilassa. Pysty- tai makuuasennolla ei ole suurta merkitystä säilytyksen suhteen sillä pullon sisäinen paine estää korkin kuivumisen. Jotkut jopa väittävät että samppanjan ja korkin kosketyksen välttämiseksi pystyasento on parempi.